Safo

safo

Espectacle en castellà

90 minuts

Un espectacle de: Christina Rosenvinge, Marta Pazos, María Folguera (inspirat a partir de poemes de Safo)
Cançons originals: Christina Rosenvinge 
Text: María Folguera 


Direcció: Marta Pazos
Direcció musical: Christina Rosenvinge
Coreografia: María Cabeza de Vaca


Intèrprets
Christina Rosenvinge  
María Pizarro   
Lucía Bocanegra  
Natalia Huarte   
Irene Novoa   
Xerach Peñate  
Lucía Rey   
Juliane Heinemann
  


Escenografia: Marta Pazos
Vestuari i caracterització: Pier Paolo Álvaro
Il·luminació: Nuno Meira
So: Dany Richter


Safo

En un jardí de Lesbos, illa entre Orient i Occident, la poeta Safo ha convocat les muses protectores de l'art per saber què serà del seu nom. Les deesses detenen el seu joc per iniciar Safo en un viatge a través del temps: d'Ovidi al segle XXI, dels versos perduts a una subhasta a Christie's. Però també ens acostarem a la Safo humana, a l'artista que tocava en casaments i va cantar al desig per dones diverses. Safo va inventar la nostra manera d'entendre l'amor. Aquesta nit, de la mà de les Muses, intentarem entendre-la a ella.

Safo és un poema escènic, musical i visual que explora la figura de la gran poeta de Lesbos. Enigmàtica i misteriosa, és una autora venerada i respectada fins avui, que va compondre més de deu mil versos, dels quals no obstant ens han arribat escassos poemes complets i versos solts. En contrast amb la clamorosa absència de la seva obra, la seva figura llegendària no ha fet res més que créixer amb el temps.

La nostra proposta escènica recorre l'univers sàfic a través d'allò imaginat, projectat, especulat pels estudiosos i artistes al llarg dels segles, i reconstrueix a partir del que va quedar –els enigmàtics versos incomplets, la influència en autors posteriors com Ovidio, Catulo, Nosis o Erina–, el que va poder ser i el que significa Safo en un cànon majoritàriament masculí que durant segles ha intentant reinterpretar la seva figura segons els valors i els prejudicis de cada època.

Un joc metateatral, un diàleg entre present i passat per celebrar Safo.

MULTIMÈDIA

També et pot interessar